بررسی هزینه اثربخشی اعمال مداخله ممیزی-بازخورد بر شاخص های تجویز دارو و پاراکلینیک در سازمان تامین اجتماعی استان تهران 1397-1395
نکته حایز اهمیت محاسبه هزینههای انجام شده برای اجرای مداخله به نسبت تغییرات شاخص های اثربخشی است که نتایج این مطالعه بیانگر این است که اجرای آن علاوه بر کنترل میزان تجویز نامناسب این گروه از داروها، از منظر مالی نیز موجب صرفه جویی در هزینه های دارویی شده است.
ارزیابی الگوی تجویز دارو توسط پزشکان با رویکرد اعمال سیاست حذف داروهای بدون نسخه (OTC) از فهرست تعهدات بیمه
اگرچه از منظر تجویز و مصرف منطقی داروها، اتخاذ چنین سیاستهایی نیاز به برنامهریزی جامع و توجه به اثرات میانمدت و درازمدت سیاست دارد؛ چرا که به دنبال حذف پوشش بیمهای داروهای OTC و با توجه به امن بودن و پرمصرفبودن این داروها، در صورتی که پزشکان داروهایی با عوارض بیشتر را برای بیماران تجویز کنند و استفاده بیرویه از داروهای OTC بین بیماران شیوع پیدا کند، محتمل است که در درازمدت شاهد تحمیل هزینههای بیشتری به نظام سلامت باشیم.
طراحی، اجرا و ارزشیابی دوره آموزش مدیریت داروخانه شهری بر اساس مدل طراحی آموزشی ADDIE و تولید بسته آموزشی مجازی برای دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مطالعه ارزیابی اثربخشی نشان داده است که آموزشهای تدارک دیده شده به صورت معنادار (p<0.01) توانسته سطح دانش مخاطبین در مواجهه با آموزشهای مهیا شده از4/45 به 7/64 افزایش داشته و همچنین در ارزیابی کیفی با امتیاز میانگین 8 از 10 رضایت مطلوب از کیفیت ابعاد مختلف محصول اعلام شده است.
شناسایی مشکلات و چالشهای موجود در دسترسی بیماران مزمن به داروهای مورد نیازشان در زمان همه گیری جهانی کووید 91 در تهران
یافتههای مطالعه نشان داد بیماران مزمن در دوره همهگیری کووید 19 چالشهای جدی در دسترسی به داروهای خود داشتهاند. این چالشها عبارتند از ترس از ابتلا به کووید 19، سهمیهبندی و کمبود داروها، عدم اطلاعرسانی و آموزش،مشکلات مربوط به بیمهها، افزایش قیمت داروها و قاچاق معکوس داروها.